21 juli 2014 – De politieke gevangene Arzhang Davoodi, die al elf jaar in de gevangenis heeft gezeten, is onlangs tijdens een schijnproces door het onmenselijke theocratische regime ter dood veroordeeld.
De 61-jarige heer Davoodi is afkomstig uit de stad Abadan en is aan de Universiteit van Texas afgestudeerd als ingenieur. Hij werd in november 2003 gearresteerd.
De rechterlijke macht van de mullahs veroordeelde hem tot 11 jaar gevangenisstraf, 74 zweepslagen, en vijf jaar ontzegging van sociale rechten wegens het oprichten van de “Beweging voor Vrijheid van Iraniërs” en de “Confederatie van Iraanse Studenten”, het schrijven van een “manifest tegen het systeem van de Islamitische Republiek”, en wegens het beledigen van de leiders van het theocratische regime.
De handlangers van het theocratische regime, die woedend zijn over het vastbesloten standpunt dat deze politieke gevangene inneemt tegen het regime van de mullahs, hebben hem voor de derde keer bij verstek berecht in het Revolutionaire Hof van de stad Karaj, voorgezeten door Asef Hosseini, en deze keer werd hij ter dood veroordeeld wegens “lidmaatschap, ondersteuning en activiteiten in de gevangenis voor het bevorderen van de doelstellingen van de Iraanse oppositie”. Dit vonnis werd 20 juli aan zijn advocaat medegedeeld.
In de afgelopen 11 jaar werd de heer Arzhang Davoodi van de ene gevangenis naar de andere overgeplaatst en hij werd blootgesteld aan allerlei martelingen en pesterijen.
Hij is talloze keren in hongerstaking gegaan en werd langdurig van de buitenwereld afgesloten. Hij zit momenteel in een gevangenis in de stad Bandar-Abbas.

Het veroordelen een politieke gevangene wegens politieke activiteiten binnen de gevangenis is een nieuw niveau van de onderdrukking en tirannie waartoe alleen de in Iran regerende fascisten in staat zijn.

Het Iraanse Verzet doet een beroep op de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, de Raad voor de mensenrechten, relevante internationale organisaties, en alle organisaties in de hele wereld die de mensenrechten verdedigen om het misdadige doodvonnis van de heer Arzhang Davoodi te veroordelen en actie te ondernemen om dit vonnis herroepen.