Mohsen Amir-Aslani op een campagneaffiche

SMV roept de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN en de Mensenrechtenraad en alle internationale mensenrechtenorganisaties op een sterke veroordeling uit te spreken over de terechtstelling van de gewetensgevangene Mohsen Amir Aslani wegens ‘ontaarding op aarde; het wijzigen van de beginselen en secundaire wetten; en nieuwe interpretatie van de Koran’. SMV roept verder op tot het aannemen van bindende besluiten tegen het toenemende aantal willekeurige terechtstellingen door de religieuze fascisten die Iran regeren.

Amir Aslani, die acht jaar in de gevangenis had gezeten, werd ooit veroordeeld tot vier jaar cel, wat later werd omgezet in 28 maanden. Toen er echter nog meer verzonnen aanklachten tegen hem werden ingebracht, veroordeelde rechter Salavati hem ter dood.

Het Iraanse regime heeft geweigerd het lichaam van deze gevangene over te dragen aan zijn familie door dwars te liggen en hun tegenstrijdige antwoorden te geven.

 

De executies gaan door terwijl Hassan Rouhani, die onder het Iraanse volk bekendstaat als de ‘Executiepresident’  vanwege zijn record van meer dan 1000 executies in een jaar, New York bezoekt om de misdaden van het regime goed te praten.