3 Sep 2014 – Een 65-jarige Iraanse man is gedood toen de ordestrijdkrachten (politie) van het Iraanse regime op zondag een inval deden in een wooncomplex om satellietschotels van de daken te halen.

Het voorval vond plaats in de Sjah Nazari-straat op 28 september toen de politie wooncomplexen in de buurt bestormde en satellietschotels begon in te zamelen.

Ali Mohammad Khoei, 65, de beheerder van een wooncomplex, werd gedood toen de politie hem aanviel nadat hij de politiemensen had gevraagd hun identiteitskaarten en permissie om de woningen binnen te gaan te tonen.

Hij overleed toen hij bij de aanval met zijn hoofd op de grond viel.

Agenten van de ordestrijdkrachten gaven zijn familieleden onder dreigementen te verstaan dat ze geen informatie over zijn dood naar buiten mochten brengen en geen gerechtelijke vervolging mochten inzetten.

Vorige week hebben de repressieve ordestrijdkrachten meer vaart gezet achter de uitvoering van een noodplan voor het verwijderen van satellietschotels waarmee in juni in verschillende delen van Teheran is begonnen.