4 oktober 2014- Leden van de Iraanse gemeenschap van Gonabadi Dervishen die zijn opgesloten in de Evin gevangenis van Teheran en de Nezam gevangenis in de stad Shiraz ,die begonnen zijn met een hongerstaking tegen de bezigheid van de regering om de Gonabadi Dervishen in het hele land  lastig te vallen en te vervolgen, zijn nu ernstig ziek.

Negen Dervishen zijn vanaf 31 Augustus in hongerstaking.De Heren Hamid Reza Morad Sarveststani,Afshin Karampour,Farshid Yadollahi,Reza Entessari,Amir Eslami,Omid Behrouzi,Mostava Daneshjou,Mostafa Abdie en Kasra Nouri vragen om de Dervishen uit de gevangenis vrij te laten en om het bewind aansprakelijk te stellen voor jaren lang martelen en schenden van de rechten van de Dervishes.

Sommige hongerstakers lijden aan hartkwalen,duidelijke lage bloeddruk,ernstige zwakte,en kronkelingen en ernstige pijn in het stelsel van spijsvertering.

Op Zondag ,28 September verzamelden meer dan twee duizend Gonabadi  Dervishen zich voor de derde keer voor het gebouw van het ministerie van rechtsbedeling van het bewind.en eisten de vrijlating van de gevangen genomen Dervishen en de beeindiging van de beperkingen opgelegd aan Devishen.Deze samenkomst die volgde op gelijke betogingen in de vorige week,werd gehouden ondanks maatregelen die onderdrukkend moesten werken en de uitgebreide aanwezigheid van de onderdrukkende troepen.

Een aantal van de tegen de regering betogende Dervishes ,vooral die uit randgemeenten naar Teheran waren gekomen,om de betogingen tegen de regering  te ondersteunen,werden gevangen genomen door de troepen van de onderdrukkers.

Wij doen een beroep op alle internationale instellingen en groepen ten bate van de mensenrechten om onmiddellijk stappen te ondernemen om de levens van de Dervishen te redden die bezig zijn met de hongerstaking en om hun eisen ernstig te nemen .