25 oktober 2014 –  Demonstraties in Washington – Londen – Parijs – Berlijn – Oslo – Rome – Den Haag – Kopenhagen – Stockholm – Sidney – Ottawa – Dublin – Madrid
protest tegen executie in het Iran onder Hassan Rohani.
SMV heeft herhaaldelijk gevraagd om het leven van dit jonge meisje te sparen en heeft daarvoor een aantal acties gehouden.

De opknoping van de 26-jarige Reyhaneh Jabbari, universiteitsstudente en decorateur, is alweer een teken van de wreedheid en vrouwenhaat van het theocratische regime.
Reyhaneh Jabbari werd zaterdag 25 oktober door het theocratische regime opgehangen in de Gohardasht gevangenis in Karaj. Ze zat zeven jaar opgesloten. Ze was de nacht ervoor overgebracht vanuit de Gharchak gevangenis in de stad Varamin naar isolatie in de Gohardasht gevangenis.

Het ophangen van Reyhaneh vond plaats op aandringen van hoge pieten van het ministerie van Inlichtingen en Veiligheid (MOIS) van de mullahs, ondanks veelvuldige oproepen van internationale mensenrechten- en feministische organisaties.

Jabbari werd zeven en een half jaar geleden opgesloten, toen ze een geheim agent uit zelfverdediging had doodgestoken. Zij was toen 19 jaar.
De betreffende geheim agent wilde Reyhaneh onder valse voorwendselen fysiek misbruiken. Het handgemeen leidde tot de dood van de geheim agent.
Handlangers van de mullahs onderwierpen Reyhaneh aan wrede martelingen om een gedwongen bekentenis te forceren.
Het misogyne regime van de mullahs probeert om in de samenleving de sfeer van terreur te intensiveren en om alle vrouwen en jongeren die nog niet zijn bezweken onder de onderdrukking en botheid van het regime te terroriseren.

Het wrede ophangen van Reyhaneh Jabbari toont de keerzijde van de medaille, de onmenselijke misdaad van de mullahs, het  vals aanvallen van onschuldige Iraanse vrouwen en meisjes.

internationale mensenrechtenorganisaties en organisaties voor vrouwenrechten hebben erop aangedrongen om het ophangen van Reyhaneh Jabbari scherp te veroordelen en om bindende maatregelen te eisen om de martelingen en executies in Iran te stoppen.