7 november 2014-De bewakers in een gevangenis in Iran hebben een gevangene gemarteld door kokend water over hem uit te gieten. Hij liep daardoor ernstige brandwonden op, en de bewakers verhinderden dat hij werd behandeld.

De marteling van Gholamrez Shabbazi vond plaats op 1 november 2014 in de Gohardasht-gevangenis in de stad Karaj toen gevangenen in opdracht van de gevangenisautoriteiten werden aangevallen.

Gholamreza Shabbazi, die kampt met nierproblemen en medische zorg is onthouden, raakte ernstig verbrand toen de bewakers kokend water op zijn benen goten.

Agenten van de oproerpolitie in de gevangenis vielen de gedetineerden aan toen ze protesteerden tegen de slechte leefomstandigheden in de gevangenis.

De aanval vond plaats op bevel van Mardani, het hoofd van de gevangenis die gelastte dat de gevangenen hun basisbehoeften en medische zorg onthouden moesten worden.

De autoriteiten in Iraanse gevangenissen hebben daarnaast de repressie in gevangenissen in het land opgevoerd, dit in overeenstemming met de intensivering van repressieve maatregelen om het Iraanse volk angst in te boezemen en te intimideren om te voorkomen dat mensen openlijk hun onvrede uiten tegen het klerikale regime.