Dinsdag, 27 januari – In veel steden stonden Iraanse onderwijzers en leraren dinsdag en woensdag niet voor de klas uit protest tegen het ontbreken van voldoende inkomsten en de vaak moeilijke levensomstandigheden.

Onderwijzers en leraren in de steden Islamshahr, Robat Karim, Qods, Shahriar, Shiraz, Shahrood, Saqez, Baneh en Marivan waren niet op school, rapporteerde het staatspersbureau ILNA.

Op dinsdag verzamelden honderden leraren en onderwijzers zich in Shahrood voor het onderwijsbureau uit protest tegen hun slechte kwaliteit van leven vanwege de te lage lonen, en eiste dat  de regering aandacht zou besteden aan hun bezwaren.

Woensdag protesteerde een groep onderwijzers en leraren bij het onderwijsbureau in de stad Marivan in het westen van Iran tegen het lage budget voor onderwijs in de begroting voor volgend jaar.