11 maart 2015 – Het avondnieuws van RBB televisie deed verslag over een belangrijke bijeenkomst in Berlijn, waarbij op 7 maart 2015 een oproep gedaan werd voor de bescherming van Iraanse asielzoekers in Camp Liberty (Irak).

Het verslag van de avonduitzending ging over de internationale humanitaire campagne, die zich inzet voor de bescherming en de mensenrechten van Iraanse vluchtelingen in Irak. De Iraanse ballingen werden verdreven uit de nederzetting Ashraf en geïnterneerd in Camp Liberty in de buurt van Bagdad. De campagne houdt actie om ervoor te zorgen dat zo’n 3.000 Iraanse vluchtelingen van Camp Liberty worden geëvacueerd naar veilige landen. Tot die tijd moeten ze worden beschermd tegen mensenrechtenschendingen, terrorisme en geweld. De medische blokkade die door de Iraakse militairen is opgelegd als sanctie tegen de Iraanse ballingen moet worden gestopt. De oproep voor betere medische hulp aan de vluchtelingen in Camp Liberty wordt onderschreven door een aantal medische verenigingen in Europa.

De Iraanse arts dr. Mirhadi Madghalji heeft tot september 2014 in Camp Liberty meegewerkt aan de medische zorg voor de vluchtelingen die daar wonen. Dr. Madghalji houdt zich momenteel in Berlijn bezig met humanitaire hulp voor zijn landgenoten in Camp Liberty. De Evening News bracht verslag uit over zijn betrokkenheid.