Maandag, 13 april 2015- Gevangenen gooien stenen naar misdadige gevangenisbewakers en schreeuwen, “We laten ons niet door jullie doden!”

Oproep aan alle mensenrechten organisaties voor een brede wereldwijde campagne tegen het schenden van de mensenrechten in Iran

NCRI – Volgens ontvangen berichten zijn de gevangenen in de Gohardasht gevangenis en in de Centrale gevangenis in Karaj een protestactie begonnen om tientallen van hun celgenoten, die ieder moment geëxecuteerd kunnen worden, te redden. De gevangenen hebben de misdadige gevangenisbewakers aangevallen met stenen en glasscherven en zijn de luchtplaats opgegaan. Zondagmiddag waren de botsingen met de gevangenisbewakers in Karaj nog steeds aan de gang. Gevangenen riep luidkeels “We laten ons niet door jullie doden!”

De gevangenen die op het punt staan om geëxecuteerd te worden zijn overgeplaatst naar sectie 5 van de Gohardasht gevangenis en sectie 4 van de centrale gevangenis in Karaj. Onder hen is een aantal jonge ter dood veroordeelden die tijdens de juli-protesten in de Ghezel Hesar gevangenis scandeerden: “We laten ons niet meer door jullie doden! We laten onze celgenoten niet door jullie executeren!”

Intussen waren de families bijeen gekomen voor het gerechtshof van Karaj en scandeerden: “We laten hen niet door jullie executeren!”

Het voortzetten van de beschamende verzoeningspolitiek met de criminelen die Iran regeren en het negeren van hun misdaden onder het voorwendsel van nucleaire onderhandelingen, en “begrip” voor een regime dat door het Iraanse volk terecht de Godfather van ISIS genoemd wordt, levert geen resultaten op, behalve dat deze criminelen nog meer aangemoedigd worden.

Het Iraanse verzet roept de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, de Amerikaanse regering en de Europese Unie op tot onmiddellijke actie om de stijgende trend van executies in Iran te stoppen, en doet een oproep aan alle mensenrechten organisaties voor een brede wereldwijde campagne tegen het schenden van de mensenrechten in Iran.