Na de overplaatsing van drie gewetensgevangenen, Saeed Abedini, Khaled Heradani en Mostafa Eskandar, zijn gevangenen van de Gohardasht gevangenis in hongerstaking gegaan uit protest tegen deze maatregel en tegen het martelen van andere gevangenen. Een gedeelte van de uitgebrachte tekst van de  hongerstakers luidt:

“Naar aanleiding van de plotselinge en illegale overplaatsing van onze celgenoten, de heren Heradani, Eskandar en vooral predikant Saeed Abedini, die alleen maar de pijn en ontberingen van de gevangenis moet ondergaan wegens zijn geloof in Jezus Christus en het christendom, zijn wij als hun celgenoten in de Gohardasht gevangenis van Karaj vanaf woensdag 8 april in hongerstaking gegaan om misschien, heel misschien, in deze hardvochtige sfeer van repressie de stem van hun onschuld aan de buitenwereld te laten horen.

ondertekenaars:

1. Hamze Sawari

2. Abolghasem Fouladvand

3. Mithag Yazdan-Nezhad

4. Assadollah Hadi

5. Saleh Kohandel

6. Piruz Mansouri

7. Saeed Masouri

8. Reza Akbari Monfared

9. Mashallah Haeri

10. Heshmatollah Tabarzadi

11. Shahrokh Zamani

12. Afshin Heyratian

13. Saeed Shirzad

14. Amir Amirgholi

15. Shahin Zoghi Tabar

(SMV – 8 april 2015)