7 mei 2015- Op donderdag 7 mei is de hongerstaking van politieke gevangenen in de Gohardasht gevangenis van Karaj, ter ondersteuning van de gevangengenomen leraren en onderwijsmedewerkers, de vierde dag ingegaan. Tot 10 gevangenen waren in hongerstaking gegaan uit protest tegen het overbrengen van de  gevangengenomen leraar Rasoul Bodaghi naar eenzame opsluiting.

Ze protesteren ook tegen de arrestatie van Ebrahim Madadi en Dawood Razavi, twee belangrijke leden van de Teheran Transit Bus unie, en de arrestatie van leraren en werknemers, waaronder die van de Azadegan oil company. Ze werden gearresteerd door agenten van de inlichtingendienst van het regime wegens hun protest tegen de massa-ontslagen van werknemers en ingenieurs en hun vervanging door niet-lokale mensen.

Veiligheidsagenten van het theocratische regime hebben in verschillende provincies een groot aantal docenten, schoolhoofden en onderwijspersoneel gedagvaard, en gedreigd zich te onthouden van elke vorm van protest. In Bukan alleen al werden 60 leraren opgeroepen door de inlichtingendiensten en door middel van beledigingen en gewelddadig gedrag gedreigd zich te onthouden van elke vorm van protest of deelname aan demonstraties.

De repressie en willekeurige arrestaties zijn verergerd na de sit-ins, stakingen en protesten tegen de abominabele levensomstandigheden van miljoenen arbeiders en onderwijzend personeel.