8 mei 2015 -Inwoners van de stad Mahabad in het westen van Iran zijn in opstand gekomen uit protest tegen de dood van een jonge vrouw die door een geheim agent werd aangevallen.

Minstens 50 personen raakten gewond en 30 anderen werden gearresteerd toen de staatsveiligheidsdienst de boze inwoners aanviel, die voertuigen en motorfietsen van de overheid aan het verbranden waren.

Op donderdag 7 mei heeft een demonstratie van jongeren en andere boze mensen tegenover Hotel Tara in Mahabad geleid tot wijdverspreide confrontaties met de onderdrukkende politiemacht van het regime, waarbij 50 personen gewond raakten en minstens 30 werden gearresteerd. Volgens sommige berichten zijn er twee mensen gedood.

De opstand van de onverschrokken mensen van Mahabad was uit protest tegen de dood van Farinaz Khosravani, een vrouw van 26 jaar die werkte bij Hotel Tara, die op 4 mei stierf toen ze werd aangevallen door een geheim agent van het theocratische regime en aan hem wilde ontkomen. Ze moest van de vierde verdieping van het hotel springen en was op slag dood. Farinaz Khosravani, afgestudeerd in informatica, steunde haar familie door in dit hotel te werken.

De boze jongeren die voor het hotel protesteerden kwamen in botsing met veiligheidsagenten en politie, die probeerden hen met slaag en schoten te verspreiden. Wegens de wijdverbreide protesten en demonstraties heeft het regime een groot aantal huurlingen en geheim agenten uit de steden Orumiyeh en Miandoab overgeplaatst naar Mahabad.

Tijdens de botsingen hebben de demonstranten borden met leuzen van het regime en een aantal voertuigen en motoren van de overheid in brand gestoken. Tevens stond een gedeelte van Hotel Tara, dat volgens zeggen contacten heeft met het ministerie van Veiligheid, in brand.