Narges Mohammadi, een activiste die de afgelopen twee maanden in de Evin gevangenis vastzit, heeft een protestbrief geschreven over de situatie in de gevangenissen van het Iraanse regime.

Er zitten 22 vrouwen op de vrouwen-afdeling, 14 van hen zijn moeder. Vijf van deze moeders hebben kinderen onder de 10 jaar bij zich, schreef ze.

“Is het verkeerd om twee of drie keer per week een ​​telefoontje van 3-4 minuten te hebben om de stem van je kinderen, vader of moeder te horen? Verstoren telefoongesprekken tussen moeders en hun kinderen de nationale staatsveiligheid? Of is dit besluit genomen om vrouwen die kritiek op de staat hebben nog meer te straffen?”

Na de recente arrestatie van Narges Mohammadi hebben er tot nu toe veel mensen en organisaties geprotesteerd tegen haar tweede arrestatie. Nationale en internationale organisaties, zoals de Women Citizenship Center, Reporters Without Borders en de Denmark Pen Association hebben een oproep gedaan voor haar vrijlating.

(SMV -7 juni 2015)