Politieke gevangene Hossein Ronaghi Malaki, een bekende blogger en mensenrechtenactivist, schreef in een recent bericht dat hij volgens de wet als gevolg van zijn fysieke toestand niet zou moeten worden teruggestuurd naar de gevangenis. Echter, de openbare aanklager van Teheran houdt stand in deze kwestie.

Malaki voegde eraan toe dat hij last blijft houden van zijn ingewanden en dat de artsen onlangs geconstateerd hebben dat zijn bloed niet goed is en dat zijn beide longen zijn aangetast.

De politieke gevangene werd in 2009 gearresteerd in de provincie Oost-Azerbeidzjan en veroordeeld tot 15 jaar achter de tralies. In juli 2012, toen hij al 32 maanden gevangenisstraf had uitgezeten, werd hem uiteindelijk een gevangenisverlof toegestaan op een borgtocht van10 miljard rial (ongeveer $ 287.000). Hij werd echter opnieuw gearresteerd terwijl probeerde om de arme mensen van Iraans Azerbeidzjan te helpen die door een aardbeving getroffen waren. (8 augustus 2015)