Roufia Pakzadan, Soudaheb Mehdinejad en Nazi Thagighi zijn drie Baha’i vrouwen die worden vervolgd in de Golestan provincie. Ze werden aangeklaagd voor het maken van “propaganda tegen de gevestigde orde”.

In juli werd de zitting van de rechtbank tegen een aantal Baha’is gehouden, waaronder ms. Pakzadan. De terechtzitting van een aantal Baha’is werd groepsgewijs gehouden in de steden Gorgan en Gonbad op 28 december 2014. Ook zij werden er van beschuldigd zich te

hebben bezig gehouden met “propaganda tegen de gevestigde orde”. Tot op dit moment werden 15 Baha’i burgers vervolgd.

Terwijl de islamitische Republiek elke mishandeling van Baha’is ontkent, worden ondertussen in heel Iran Baha’is gearresteerd en gemarteld.

Baha’is in Iran hebben te maken met wijdverspreide beperkingen waaronder onthouding van educatie, opleiding aan een universiteit en uitsluiting van veel banen.

Dayan Alayi, woordvoerder van de Internationale Baha’i Gemeenschap, zegt dat de Baha’is in Iran uitsluitend voor hun geloof in de gevangenis zitten en dat zij te maken hebben met ‘systematische discriminatie’.(3 september 2015)