29 oktober 2015 –  Vandaag, donderdag 29 oktober, wordt  Camp Liberty sinds 17:40 aangevallen met een spervuur van projectielen.

Alle stroom en communicatie is afgesneden.

Verdere berichten zullen beschikbaar komen zodra ze we ze ontvangen.

Er is veel schade en brand, maar doordat het donker is, is er geen informatie over het aantaal doden of gewonden.

Bij de aanval op Camp Liberty zijn al minstens 20 martelaren gevallen. Tweeëntwintig van de gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Bagdad .

Er zijn bij de inslagen kraters ontstaan van 2 meter diep en 3,5 meter breed.

De intensiteit van de explosies is zo hevig  dat veel wooneenheden en de beschermende T-muren zijn vernietigd of omgevallen.

FOX News: Naar verluidt ruim twintig doden na raketaanval op Iraans ballingenkamp in Irak

 

donderdag 29 oktober 2015  – FoxNews.com

Ten minste 22 mensen hebben het leven gelaten en tientallen zijn gewond geraakt bij een aanval met raketten op een kamp van Iraanse ballingen nabij het Baghdad International Airport, aldus een woordvoerder van de Nationale Verzetsraad van Iran.

Volgens sommige berichten uit Camp Liberty werden maar liefst 80 raketten afgevuurd op het kamp, die gaten sloegen van twee meter diep en vier meter breed.

Twee gewonden zijn overleden in het ziekenhuis. Volgens Iraakse functionarissen waren ten minste 3 van de doden en 16 van de gewonden Iraakse soldaten.

De raketten troffen Camp Liberty, een voormalige Amerikaanse basis die nu als onderdak dient voor de groep Mujahedeen-e-Khalq, aldus een politiefunctionaris.

Wie de raketten heeft afgevuurd is onbekend, maar sommige van de gebruikte raketten waren volgens NCRI-onderdirecteur Alireza Jafarzadeh Falaq-raketten die worden geproduceerd door het Iraanse regime.

Naar verluidt heeft Islamitische Staat vorig jaar raketten afgevuurd in de richting van het Baghdad International Airport toen deze groep probeerde de hoofdstad te destabiliseren.

De politiefunctionaris zei dat de raketten zo ver van het vliegveld neerkwamen dat het commerciële verkeer er geen last van ondervond. Hij deed zijn uitspraken op voorwaarde dat hij anoniem zou blijven, omdat hij niet bevoegd is om met de media te praten.

Jennifer Griffin van Fox News, Ben Evansky en de Associated Press droegen bij aan dit bericht