Op zaterdag 21 november overviel de politie een bijeenkomst van familieleden van martelaren en politieke gevangenen buiten de Evin-gevangenis, mishandelde alle aanwezigen en arresteerde tientallen mensen.

Onder de gearresteerde vrouwen bevindt zich Simin Ayuzzadeh, de moeder van politiek gevangene Omid Ali Shenas, die overgeplaatst is naar de Gharchak Varamin Gevangenis, bekend als een tweede “Kahrizak” (beruchte gevangenis waar gedetineerden gruwelijk gemarteld worden).

Ook Hashem Zeinali, de vader van Saeed Zeinali, als student ontvoerd door de inlichtingendienst na de opstand van 1999 in Iran, maakte zaterdag deel uit van de gearresteerden. Het regime van de mullahs weigert al 17 jaar om hem informatie te geven over het lot van zijn zoon.

Een aantal van de gedetineerden zijn mensen die hebben geprotesteerd tegen het doodvonnis voor de gewetensgevangene Mohammad Ali Taheri.

Het Iraanse Verzet roept het Iraanse volk en met name de moedige jeugd om de hun steun en hun solidariteit te betuigen en in opstand te komen voor de families van politieke gevangenen, met name degenen die onlangs zijn gearresteerd.

Het Iraanse Verzet vraagt ook alle internationale organisaties en functionarissen voor de mensenrechten, met name de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, de speciale rapporteur inzake willekeurige detentie en marteling, en de speciaal rapporteur inzake de mensenrechten in Iran om deze wrede vervolging scherp te veroordelen en dringende maatregelen te nemen voor de onmiddellijke vrijlating van al deze gearresteerden.