25 december 2015- Ebrahim Firouzi, een Iraanse christelijke gedetineerde in de beruchte Gohardasht (Rajai Sjah) gevangenis in Karaj, ten noordwesten van de Iraanse hoofdstad Teheran, krijgt geen toestemming voor medische behandeling van het mullah-regime ondanks zijn verslechterde gezondheid. Hij lijdt al een jaar aan acute pijnen aan de linkerkant van zijn borst en zijn toestand is in de afgelopen drie maanden aanzienlijk verslechterd.

De heer  Firouzi werd op 25 augustus 2013 gearresteerd en door de rechtbank in Robat Karim, ten zuidwesten van Teheran, veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en twee jaar verbanning naar de provincie Sarbaz. Hoewel zijn straf op 13 januari 2015 ten einde liep, wordt hij nog steeds gevangen gehouden. Op 8 maart 2015 werden er nieuwe, verzonnen aanklachten tegen hem ingediend wegens ‘bedreiging van de nationale veiligheid’  en daarop werd hij veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf door rechter Moqiseh, fervent aanhanger van het regime, Branch 28 van de staatsrechtbank.

Momenteel zit hij gevangen in Blok 10 van Gohardasht.