De fysieke toestand van de politieke gevangene Arzhang Davoudi, die reeds 21 dagen in hongerstaking is, is naar verluidt zeer zorgwekkend. Hij is daarom overgebracht naar een ziekenhuis buiten de gevangenis. Voorheen was hij naar het zogenoemde ‘Khomeini’-ziekenhuis in Teheran gebracht, maar na 7 uur wachten zonder medisch behandeld of zelfs maar onderzocht te zijn werd hij teruggebracht naar de gevangenis.

Arzhang Davoudi is sinds 21 dagen in hongerstaking, en in die periode heeft hij ook geweigerd medicijnen in te nemen. In de afgelopen dagen heeft hij last gekregen van grote vermoeidheid, slecht zien en ernstige hoofdpijn, wat heeft geleid tot een zeer lage bloeddruk. Hij is in hongerstaking gegaan uit protest tegen de onmenselijke manier waarop hij is behandeld door ondervragers en heeft verklaard ermee door te gaan totdat zijn eisten worden ingewilligd.

(Human Rights Advocates in Iran – 27 december 2015)