Onder de arrestanten is Meysam Hojjati, die behoort tot een christelijke gemeente in de centraal Iraanse stad Isfahan.

Volgens mensenrechtenactivisten zijn er in Iran tijdens de periode rond kerst opnieuw leden van de christelijke minderheid gearresteerd. Vooral mensen die zich van de islam tot het christendom hebben bekeerd en die diensten houden in particuliere woningen worden door deze vervolging getroffen.

Op 25 december werden in de zuid Iraanse stad Shiraz negen mannen en vrouwen gearresteerd, die in een huiskerk bijeen waren voor een kerstdienst. Gewapende agenten van de Iraanse geheime dienst bestormden de huiskerk en hebben volgens ooggetuigen christelijke boeken en tal van persoonlijke bezittingen van de aanwezige christenen in beslag genomen.

De arrestanten, onder wie Mohsen Javadi, Elaheh Izadi, Ahmad Golshani-Nia, Reza Mohammadi, Mahmoud Salehi, Moussa Sari-Pour, Alireza Ali-Qanbari en Mohammad-Reza Soltanian, werden meegenomen naar een onbekende locatie.

Op 23 december deed de politie van het regime in de centraal Iraanse stad Isfahan huiszoeking in de woning van Meysam Hojjati, die tot een christelijke gemeenschap behoort, waarbij tal van Bijbels, gezangboeken, zijn computer en zelfs de versierde kerstboom in beslag zijn genomen. Volgens zijn ouders werd Hojjati door de politie geslagen en gearresteerd. Er is niets bekend over zijn verblijfplaats. Hojjati zat in het verleden ook al vanwege zijn christelijke geloof in de gevangenis.

De christenen zijn alleen maar vastgezet omdat zij hun recht op vrijheid van godsdienst en vrijheid van vergadering hebben uitgeoefend. De vervolging van christenen in Iran blijft aanhouden, ondanks dat het regime het tegendeel beweert. Het onderdrukken van christenen wordt niet minder, het aantal aanhoudingen en oneerlijke gerechtelijke oordelen neemt eerder toe.