De dochter van de gevangen gehouden advocaat Abdulfatah Soltani zegt dat haar vader, ondanks juridische voorwaarden, verlof en voorwaardelijke invrijheidstelling worden geweigerd.

Ma’edeh Soltani zegt dat haar vader in het vijfde jaar van gevangenschap zit en te maken heeft met medische problemen zoals o.a. problemen met de bloeddruk en de spijsvertering.

Ondanks het feit dat er geen passende medische verzorging in de gevangenis gegeven wordt, hebben wettelijke beambten zijn verzoek om verlof geweigerd.

Mejuffrouw Soltani voegt hier aan toe: “Elke gevangene heeft het recht op 3 dagen verlof per maand. Volgens de wet en het feit dat mijn vader al 5 jaar achter de tralies zit, heeft hij recht op 3 maanden verlof”.

Abdulfatah Soltani werd gearresteerd na de verkiezingsopstand van 16 juni 2009 en naar de Evin gevangenis gestuurd.

De meeste aanklachten tegen hem hebben betrekking op het oprichten van de “Iraanse mensenrechtenverdedigers associatie” (Deze associatie ontving de Mensenrechten Prijs van de stad Neurenberg), propaganda tegen de gevestigde ore en interviews met de media over de condities van zijn cliënten.

(Hrana – 16 januari 2016