07 februari 2016 -Tenminste vijfentwintig mensen zijn op zondag 7 februari gearresteerd in Teheran bij een overval van de Iraanse staatsveiligheidstroepen (politie) op mensen die zich bij de Evin-gevangenis hadden verzameld om de vrijlating te eisen van de politieke gevangene Mohammad Ali Taheri.

Mohammad Ali Taheri, stichter van een nieuwe spirituele groep met de naam Erfan-e-Halgheh*, werd op 4 mei 2011 gearresteerd door beambten verbonden aan de Iraanse Revolutionaire Garde.

De heer Taheri werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 9 miljard Rials, plus 74 zweepslagen, op belachelijke aanklachten zoals het beledigen van heiligheden, het onwettig gebruiken van wetenschappelijke titels (arts en ingenieur); en het schrijven van misleidende boeken en artikelen.

Zijn aanhangers verzamelden zich bij de Evin-gevangenis om zijn vrijlating te eisen. Mevrouw Taheri en hun kinderen werden door het Iraanse regime verhinderd om zich bij de protestdemonstratie te voegen.