21 februari 2016 – Op zaterdag 20 februari 2016 was het precies drie weken geleden dat Mohammad Ali Taheri, die vastzit in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran, begon aan zijn hongerstaking.

Taheri ging op 30 januari in hongerstaking om gedaan te krijgen dat hij onvoorwaardelijk vrijgelaten zou worden na zijn straf van vijf jaar uitgezeten te hebben.

De politieke gevangene Mohammad Ali Taheri is in het verleden veroordeeld wegens belachelijke aanklachten zoals ‘belediging van de heiligheden; het ongeoorloofde gebruik van wetenschappelijke titels (doctor en ingenieur); het schrijven van misleidende boeken en artikelen’.

‘Mohammad Ali Taheri, die in Iran een nieuwe spirituele groep met de naam Erfan-e-Halgheh heeft gesticht, werd op 4 mei 2011 gearresteerd door functionarissen die gelieerd waren aan de Revolutionaire Garde en zat negen maanden lang in een isoleercel in afdeling 2A van de Evin-gevangenis,’ aldus Amnesty International.