17 mei 2016-Tenminste zes miljoen Iraniërs hebben grote moeite om iedere dag eten op de keukentafel te krijgen, volgens een lid van het Iraanse parlement.

“Voor minstens zes miljoen mensen in het land is het een strijd om iedere dag eten op tafel te krijgen”, vertelde Mohammed Ismael Saidi aan de Basij Nieuws website, die wordt gerund door parlementsleden uit Basij.

Terwijl het inkomen voor gepensioneerden onder de 6 miljoen Rial (US $ 198) ligt en veel mensen niet genoeg eten kunnen krijgen voor hun gezin, verdienen sommige managers heel hoge salarissen”, zei hij.

De Iraanse Minister van Arbeid, Sociale Zaken en Welzijn gaf vorige week toe dat vijf miljoen mensen in Iran zo goed als ondervoed zijn.

“Volgens de cijfers over de verdeling van welvaart in het land leeft een percentage van de bevolking in armoede, en zo’n vier tot vijf miljoen mensen zijn vrijwel ondervoed”, vertelde Ali Rabiee op 11 mei aan de jaarvergadering van huisartsen. De bevestiging van Rabiee kwam een maand nadat op 12 april het parlement van het regime de inkomensondersteuning voor 24 miljoen mensen beëindigde. Daarmee nam de druk toe op de bevolking, waarvan de meerderheid onder de armoedegrens leeft.

In een uitspraak van vorige week werd gesteld dat de Iraanse jeugd slachtoffer is van de enorme plundering en onderdrukking van het regime van de Moellahs.

“De meerderheid van het Iraanse volk leeft onder de armoedegrens en de hongerige mensen zijn zelfs niet in staat om te voorzien in hun meest basale behoeften en die van hun gezinnen. Volgens functionarissen van het regime leeft 70 % van de bevolking in de steden en dorpen in Iran onder de armoedegrens, en het minimumloon van arbeiders ligt ver onder de armoedegrens die het regime zelf heeft vastgesteld.”

De woordvoerder van het parlement, Ali Larijani, verklaarde: “Momenteel komt er voor 20 miljard aan gesmokkelde goederen het land binnen en geen fabriek kan daarmee concurreren. Smokkel maakt de productienormen onhaalbaar.

Aan het roer van die smokkel staat niemand anders dan de Opperste Leider van het regime, Ali Khamanei en zijn corrupte en misdadige instituties, zoals de Revolutionaire Garde en andere.