Dinsdag 17 mei 2016-Regeringsfunctionarissen van het moellah regime hebben bevestigd, dat de bevolking in sommige dorpen en steden in de provincies Ilan (West Iran) en Ilam (Midden Iran) zijn verstoken van drinkwater.

Nourollah Teymouri, de directeur van de provinciale Water en Zuivering Organisatie in Ilam, zei maandag 16 mei, dat ongeveer 46 dorpen in de provincie op dit moment geen drinkwater hebben en nu worden voorzien met mobiele watersystemen. Teymouri voegde eraan toe: “De belangrijkste oorzaak van het probleem met de watervoorziening op het platteland van de provincie is het verval en slijtage van het waterleidingnet en dit probleem is verergerd door de overstromingen eind april van dit jaar.”

Daarnaast erkende de gouverneur van het regime in de stad Behabad, Abbas Eghbal: “Ongeveer 70 procent van de mensen in Behabad zijn verstoken van schoon drinkwater.”