05-03- 2017-SMV .De stop-de-doodstaf moeder van activist Shahin Tajmir plaatste een boodschap op haar Facebook account nadat de Iraanse filmmaker Ali Asghar tijdens de Oscar uitreikingen verzuimde te wijzen op het schokkende Iranese mensenrechten bericht.

In haar boodschap zei mevrouw Tajmir: “Kijk eenmaal, slechts eenmaal, naar de beelden van mijn onschuldige zoon die verbrijzeld wordt onder de wielen van een voertuig van het leger van de staatsveiligheid. En beoordeel dan zelf welke film een Oscar verdient. Uw film of de film van mijn zoon die gedood wordt omdat hij de mensheid wil beschermen.

Uw film is een speelfilm, een spel . . . . maar de film van mijn zoon, Amir Arshad Tajmir, die verbrijzeld wordt, is pijnlijke realiteit die voor altijd de geschiedenis in gaat . . .  Maar ik heb mijn Oscar gekregen, die een wereld van liefde is, van de eerbiedwaardige mensen van mijn land”.