24 januari 2018 – Met harde repressie probeert het regime in Teheran verdere burgerprotesten tegen de dictatuur te verhinderen. Arrestatie van demonstranten en moord op hen middels mishandeling en marteling blijven doorgaan.

Alomtegenwoordige repressie in Iran

Iraanse mensenrechtenverdedigers rapporteren nog steeds arrestaties in het gehele land en ook doden van vastgezette demonstranten door mishandeling en marteling. Met harde repressie probeert het regime in Teheran verdere burgerprotesten tegen de dictatuur te verhinderen.

Steeds meer gevangengenomen demonstranten worden aangeklaagd wegens zogenoemde “staatsvijandige activiteiten”. Door het regime wordt dat aangeduid als “oorlog tegen God”. Daarvoor dreigen zij de doodstraf te krijgen, en dat is alleen al in de Centrale Gevangenis van de west Iraanse stad Hamedan 39 gevangenen overkomen.

Sterfgevallen bij mishandeling tijdens de gevangenschap

       Dodelijke slachtoffers tijdens het gewelddadig neerslaan van de protesten

                                                                             Gevangenen in gevaar