Juli 1, 2019 – Iran: “Huiszoekingen en Dagvaardingen voor Bahá’ís”. Iran blijft de Bahá’ís, leden van een religieuze minderheid die decaden van discriminatie en onderdrukking in Iran hebben ondergaan, kwellen. Recent hebben veilgheidsmensen de huizen van negen Bahá’ís onderzocht, in Shahin Shahr, in de Isfahan Provincie, in centraal Iran, welke een voorbeeld van de vervolging van Bahá’í religieuze minderheid leden.Een groep van zeven agenten die de huiszoeking uitvoerden, confisquerden hun persoonlijke bezittingen zoals hun mobiele telefoons, laptops, tablets, ontvangers, boeken en persoonlijke foto’s. In sommige huizen zijn ook hun ID en  werk apparatuur  in beslag genomen.

Bovendien zijn de negen Bahá’ís samen met drie anderen opgeroepen voor de rechtelijke macht.

In een ander report, is er geen duidelijke informatie over drie Bahá’ís – Ardeshir Fanaian, 30, Behnam Eskandarian, 25, and Yalda Firuzian, 20 – bijna twee maanden geleden gearresteerd in Semnan.

Hun families hebben nog steeds geen duidelijke informatie over hun gezondheid en de gevangenis voorwaarden waaronder zij worden vastgehouden, of de beschuldigingen tegen hen.

Maar ze weten dat de drie Bahá’ís het recht op een advocaat is ontzegd.

In een kort telefoongesprek zes dagen na zijn aanhouding, vertelde Behnam Eskandarian aan zijn familie dat hij geslagen is en vroeg hen om twee millioen Iraanse tomans in contanten naar de gevangenis te brengen. Toen zijn familie naar de gevangenis gingen, vonden zij dat Eskandarian van eenzame opsluiting bij de afdeling Intelligentie was overgebracht naar de Quarantaine afdeling van de gevangenis, waar hij wordt vastgehouden in een cel samen met twee crystal meth verslaafden.

Het is waard om te vermelden dat Bahá’í studenten geen toegang hebben tot hoger onderwijs aan de Universiteiten in Iran.