Iran heeft 16 miljoen kuikens levend begraven?

Op 17 april waren veel Iraniërs geschokt bij het zien van beelden die de vernietiging van ladingen eendagskuikens lieten zien. De kinderen van verarmde mensen keken met droefheid naar de video. Deze kippen hadden veel hongerige burgers kunnen voeden die nu in vuilnisbakken naar voedsel zoeken.

God weet hoeveel kuikens er zijn gedood omdat kippenboeren het zich niet langer konden veroorloven om ze te voeren.

Natuurlijk zal het regime deze kuikens nooit kopen om daklozen en behoeftigen te voeden.

Deze kwestie veroorzaakte uiteindelijk de vernietiging van tientallen miljoenen eendaagse kuikens. Daarom hebben de overheidsfinanciers de prijzen weer verhoogd. Javad Modallal, een familielid van Nasser Makarem Shirazi, is een bondgenoot van de opperste leider Ali Khamenei. Makarem Shirazi staat mede bekend om zijn vreemde opmerkingen zoals zijn mening over de Holocaust.

“De holocaust is niets anders dan bijgeloof, maar zionisten zeggen dat mensen van de wereld gedwongen moeten worden dit te accepteren. De waarheid over de Holocaust is niet duidelijk, en wanneer de onderzoekers willen onderzoeken of het waar is of dat de Joden het hebben gecreëerd om als slachtoffer op te treden, zetten ze de onderzoekers gevangen”, zei hij in september 2010.

Iraanse activisten vermoeden dat deze onbillijke actie wederom een bedrieglijke daad van de mullahs is. In dit verband zou de regering de internationale gemeenschap willen doen geloven dat Amerikaanse sancties de gewone mensen in Iran onder druk zetten. Met name de minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif verbindt al het wanbeheer en de mislukkingen van de regering met de buitenlandse economische druk.

Volgens vice-minister van Landbouw Morteza Rezaei vond de vernietiging echter plaats ter voorkoming van de verlaging van de prijs van kip. Sterker nog: het levend begraven van kuikens wordt gepleegd terwijl er schepen met vogelzaden in de haven liggen, maar de autoriteiten weigeren ze te lossen, aldus het hoofd van de pluimveevereniging.

“Het geestelijke regime heeft hongerige kuikens levend begraven. Dit is een onvergeeflijke misdaad die kenmerkend is voor de onmetelijke gruweldaad van de mullahs in hun afslachting van de kinderen en de natuur van Iran. Nu sturen ze het volk van Iran de dood in door beschermende maatregelen op te heffen.

“De mullahs zijn de vernietigers van de Iraanse economie en haar menselijke en materiële hulpbronnen. Hun antwoord voor een menigte hongerige mensen was het begraven van 16 miljoen jonge kippen, zelfs terwijl er schepen met vogelzaden in de haven liggen, en veel mensen overleven alleen op droog brood en water.”

Modallal is een van de beroemdste miljardairs in Iran. Hij en zijn twee zonen, Saman en Peyman, monopoliseerden grote delen van de economie van het land. Ze hadden een aanzienlijk aandeel in verschillende industriële sectoren zoals plantaardige olie, cement, mineraalwater, thee en ijzer- en staalverwerking.

Ze hadden ook activiteiten op de aandelenmarkt en ontvingen daarnaast ongeveer 5 miljard dollar van de overheid tegen de officiële wisselkoers voor het importeren van “essentiële ladingen”.

In de provincie Kermanshah, in het westen van Iran, werden verschillende grote fabrieken, waaronder Saman-cement, Nazgol-olie, Nazgol-pluimvee en mineraalwater aan de Mahidasht-weg geplaatst, allemaal onder de duim van de Modallals.

De Modallals hebben ook 200 vrachtwagens, 120 voorladers en delfapparatuur. De Iraanse sultan van Plastic Abdollah Sokhan-Sanj was een van Modallal’s aandeelhouders. Hij stierf in maart aan het coronavirus. De investeringen van de Modallals worden sterk ondersteund door Makarem Shirazi.

Modallal streeft ook de doelen van Khamenei na in zijn geboorteplaats Kermanshah, waardoor hij dicht bij de machtigste persoon in de theocratische heerschappij is gekomen.

Modallal en Sokhan-Sanj hebben talloze misdaden gepleegd in Kermanshah, de stad Mashhad en het eiland Kish. Door hun landspeculatie en morele corruptie hebben ze de woede van het volk over zich afgeroepen.