Op zaterdag 23 mei 2020 hebben bewoners in het district Ghazanieh in het zuidwesten van Ahvaz een betoging gehouden, omdat ze nog steeds niet beschikken over normale zaken als drinkwater en andere nutsvoorzieningen. In dit district bevinden zich 600 oliebronnen en worden dagelijks 9 miljoen vaten olie opgepompt, maar de plaatselijke bevolking leeft desondanks in armoede en gebrek. Ze hielden om die reden op zaterdag 23 mei een protestbijeenkomst, waarna ordetroepen het vuur op de betogers openden om hen uiteen te jagen. Op dit moment worden veel bewoners van Ghazanieh vastgehouden door de ordedienst.

‘Ghazanieh ligt 40 kilometer van Ahvaz en telt honderden oliebronnen en 20 grote petrochemische, olie- en gasbedrijven. De mensen van het district, die verspreid wonen over 86 dorpen, hebben al jaren bij tal van lokale en hogere instanties hun beklag gedaan over het ontbreken van allerlei voorzieningen, maar kregen telkens nul op het rekest. In plaats van aandacht te schenken aan de problemen van de inwoners van Ghazanieh en hun de voorzieningen te verschaffen die ze verdienen en op hun eisen in te gaan, openen de autoriteiten, de gouverneur en andere functionarissen van de provincie Khuzestan het vuur op hen of pakken hen op.’

‘We zullen onze landbouwgronden en dorpen niet verlaten, en de provinciebestuurders en het nationale parlement hebben de taak om de burgers van Ghazanieh in Ahvaz te voorzien van moderne faciliteiten, en zo niet, dan zullen doorgaan met protesteren,’ verkondigden de betogers.