Navid’s meest waardevolle kampioenmedaille was zijn zoektocht naar vrijheid.

Iran rouwt om Navid en de wereld is geschokt voor barbarisme en wreedheid van het regime in Teheran.
SMV condoleren de familie van Navid vooral zijn moeder, dappere mensen van de stad Shiraz, de gemeenschap van Iraanse sporters en alle rechtvaardige mensen in de hele wereld die de internationale kampanje voor vrijlating van Navid hebben gesteund.

Navid en zijn twee broers zijn tijdens de vreedzame demonstraties van Iraanse mensen tegen het regime opgepakt en ze werden onder zware martelingen gebracht en hij is tot twee keer doodstraf veroordeeld.


De religieuze fascisme in Iran die geen dag zonder repressie en executie van tegenstanders aan de macht kan blijven, heeft ondanks wereldwijde solidariteit tegen de doodstraf van deze kampioen, de doodvonnis met spoed uitgevoerd, zonder voor het laatst met zijn moeder afscheid te mogen nemen.

Oproep richting:
De VN Veiligheidsraad en de lidstaten, Mensenrechten Raad en Commissie Mensenrechten, EU Raad en alle mensenrechten gemeenschappen.
Ze moeten tegen het middeleeuwse regime in Iran in praktijk, effectieve stappen ondernemen vanwege de executie van Navid en andere 120.000 politieke – en mensenrechten activisten. Zwijgen en niets doen is een teken van groen licht voor de mollahs om door te gaan met de misdaad tegen de menselijkheid in Iran.

De slogan van de mensen van Shiraz aan de muur, 12 september 2020
Navid’s meest waardevolle kampioenmedaille was zijn zoektocht naar vrijheid.