18 september 2020 – Na politieke gevangene Arzhang Davoudi ter verbanning naar de gevangenissen van Zabol en Zahedan in de provincie Sistan en Beloetsjistan (Zuidoost-Iran) te hebben gestuurd probeert het ministerie van Inlichtingen op verschillende manieren elk spoor van hem te verwijderen of te verbergen, zodat niemand ook maar enige informatie over deze langdurige politieke gevangene kan verspreiden.

In het laatste nieuws, dat op 26 augustus 2020 na veel onderzoek is verkregen, wordt gemeld dat politieke gevangene Arzhang Davoudi wordt vastgehouden in een aparte, in quarantaine geplaatste cel in de centrale gevangenis van Zahedan, afgezonderd van andere gevangenen. Hij wordt incommunicado gehouden en heeft zelfs geen contact met de andere gevangenen. Om het lekken van informatie over hem en zijn omstandigheden te voorkomen verplaatst het regime hem regelmatig naar verschillende gevangenissen in de provincie Sistan en Beloetsjistan en houdt het hem niet op één bepaalde plaats vast. Het regime probeert zo elk spoor van hem uit te wissen.

Hij zit al 16 jaar in de gevangenis, is 67 jaar en lijdt aan chronische diabetes. Tijdens zijn detentie en marteling heeft hij gedeeltelijk zijn gehoor en gezichtsvermogen verloren. Als gevolg van afranselingen zijn zijn heupbeen, rechterbeen en linker kuit gebroken. Zijn heupschijf is beschadigd en hij kan nauwelijks bewegen.

Sinds maart 2018 was er in de media geen nieuws meer over hem verschenen. In die dagen werd hij ontboden op het kantoor van de directeur van de centrale gevangenis van Zahedan, Mohammad Khosravi. Hier duwde de plaatsvervangend directeur van de Zahedan-gevangenis, Gholamreza Ghadir hem van de tweede verdieping terwijl zijn handen en voeten geboeid waren. Zijn rechterheupbeen en zijn linker kuit braken, zijn schouderbladen werden ontwricht en twee ruggewervels onder zijn middel raakten beschadigd, waardoor hij de rest van zijn leven vrijwel niet meer zal kunnen lopen. Alleen met een rollator kan hij zich nog een klein beetje bewegen.
De afgelopen 16 jaar heeft de heer Davoudi in verschillende gevangenissen gezeten, waaronder de Evin-gevangenis, het detentiecentrum van Ahvaz, de centrale gevangenis van Bandar Abbas, de Gohardasht (Rajai Shahr) gevangenis, de centrale gevangenis van Zabol en de centrale gevangenis van Urmia.

In 2007 hebben de overheidsagenten beslag gelegd op zijn huis en auto.
Tijdens zijn verblijf in de gevangenis heeft Arzhang Davoudi bij verschillende gelegenheden berichten gestuurd waarin hij de schendingen van de mensenrechten in de Iraanse gevangenissen aan de kaak stelde.