5 oktober 2020 – Mina Rad, dichteres en schrijfster, is overgebracht naar de beruchte Qarchak-gevangenis om haar gevangenisstraf uit te zitten.

Mina Rad komt uit de stad Doroud in de provincie Lorestan, in het westen van Iran. De Lor-dichteres en schrijfster werd op 4 juli 2020 voor de media- en cultuurrechtbank gedaagd. De rechtbank berechtte haar op beschuldiging van “propaganda tegen de staat” en veroordeelde haar tot twee maanden gevangenisstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden.
De Herzieningsrechtbank bekrachtigde haar vonnis op 23 augustus 2020. Op 24 september 2020 werd ze overgebracht naar de Qarchak-gevangenis.

De inlichtingendienst van Doroud riep Mina Rad op en ondervroeg haar tijdens de protesten in december 2017-januari 2018. Hoewel de inlichtingendienst mevrouw Rad later vrijliet, bleven ze haar lastigvallen door haar voortdurend op te bellen. Op 15 juli 2018 riep de inlichtingendienst haar opnieuw op om haar te ondervragen. De ondervragers bedreigden en beledigden haar. Ze werd op dezelfde dag vrijgelaten.
Mina Rad werd op 6 oktober 2018 opnieuw gearresteerd en drie dagen vastgehouden wegens deelname aan protesten.