23 maart 2021 – De VN-Mensenrechtenraad kwam op dinsdag 23 maart 2021 bijeen. Het mandaat van Javid Rahman, speciaal rapporteur voor mensenrechten in Iran, is met een jaar verlengd.

Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Polen, Ierland, Oostenrijk, Oekraïne, Denemarken en Zuid-Korea behoren tot de landen die voor stemden.

Ook dit jaar deed de religieuze dictatuur in Iran zijn best om de uitbreiding van deze missie te voorkomen door haar toevlucht te nemen tot allerlei vormen van misleiding, bedreiging en omkoping, maar zij faalde opnieuw op schandelijke wijze. In zijn laatste rapport aan de Mensenrechtenraad van 19 maart 2021 verklaarde Javid Rahman:

De geheime executie van demonstranten na oneerlijke processen in combinatie met marteling voor gedwongen bekentenissen in Iran baart zorgen. Tijdens de landelijke protesten van november 2019 hebben veiligheidstroepen van het Iraanse regime demonstranten, onder wie vrouwen en kinderen, met vuurwapens gedood.