Washington Post, hoofdartikel 21 juni 2021 – Ibrahim Raisi, een 60-jarige moellah die bij de stemming van vrijdag tot president werd uitgeroepen, is een van de meest schandelijke moordenaars in de Islamitische Republiek, die in 1988 deelnam aan de gemanipuleerde massamoord op duizenden politieke gevangenen …

De verkiezingen van het Iraanse regime lieten ons een regime zien dat is gecentreerd rond een kern van meedogenloze ideologieën, hoewel zijn dominantie over de samenleving aan het afnemen is.

Dit resultaat is onheilspellend voor een regime dat nog maar twee jaar geleden te maken kreeg met straatdemonstraties in het hele land en deze onderdrukte door de mensen met automatische geweren neer te schieten. …

Taks Spiegel: Raisi vloog in de jaren 80 van stad tot stad en gaf bevel voor executies.
Raisi is de beul van de jaren 80

Taks Spiegel (Duitsland) van 20 juni 2021: Raisi, die tot president is uitgeroepen, vloog in de jaren 80 van de ene stad naar de andere en gaf overal bevel tot executies. De Nationale Raad van Verzet van Iran noemt Raisi “een massamoordenaar”.

Raisi vestigde zijn naam als beul in de eerste jaren na de revolutie. Hij was betrokken bij de massa-executies van gevangenen in 1988.

Sun van Engeland: slager van Iran

Sun (Engeland) van 20 juni 2021: De enge duivel van het Iraanse regime, de “slager”, is Ibrahim Raisi, die zwangere vrouwen martelde en mensen van de rotsen gooide.
Hij is een moordenaar en beul die terrorisme en bloedvergieten in de hele wereld zal verspreiden.
Hij werd als lid van het vierkoppige doodseskader voor de massamoord op 30.000 mannelijke en vrouwelijke gevangenen, voornamelijk […] gekozen.

De woordvoerder van de Duitse regering zei op een persconferentie in de avond van 21 juni in Berlijn: Duitsland is zich bewust van de rol van Ibrahim Raisi, de nieuwe president van Iran, bij de executies.

Voorzitter Comité Rechtvaardigheid voor de slachtoffers van de massamoord in 1988

Taher Boumedra, voorzitter van het Comité Rechtvaardigheid voor de slachtoffers van de massamoord in 1988 en voormalig vertegenwoordiger van de Secretaris-generaal van de VN, zei in een interview met de wereldomroep van de BBC: In 1988 besloot ayatollah Khomeini om de Iraanse oppositie met wortel en tak uit te roeien. Daartoe riep hij een fatwa uit. Ibrahim Raisi was lid van de doodscommissie en daarmee een van personen die meer dan 30.000 mensen hebben geëxecuteerd. Ibrahim Raisi is een moordenaar.

Franse woordvoerder maandag 21 juni: …. gelet op de gekozen Raisi maakt hij zich zorgen over de mensenrechtensituatie in Iran.
Duitsland: Woordvoerder van de federale regering (21 juni) op ​​een persconferentie in Berlijn: Duitsland is zich bewust van de rol van de nieuwe Iraanse president Ebrahim Raisi bij de executies.


Associated Press: Ibrahim Raisi, één van de grootste beulen van de wereld.


Church Times: uitslag Iraanse verkiezingen brengt moeilijke tijden voor de christenen van Iran.

London Times: Getuigenis van een moeder die voor de ogen van Raisi zweepslagen werd toegediend.
De komst van Raisi als president associeert iedere Iraniër met executie, martelingen en zweepslagen.
Ex-gevangenen die door Raisi werden verhoord, gemarteld en dreigden geëxecuteerd te worden, stellen Raisi verantwoordelijk voor executies en ophangingen.

Getuigen hebben in hun interview met de London Times gezegd dat Raisi als een jonge openbaar minister in de jaren 80 toezicht hield op mishandelingen, stenigingen en verkrachtingen en hij gaf ook opdracht voor de massale executies door ophanging en naar beneden gooien vanaf hoge rotsen.

Farideh Goodarzi is een van deze vrouwen. Ze beviel van haar kind Iman Afsahi terwijl ze in de gevangenis zat. Ze zei dat Raisi naar haar keek toen ze met de zweep slagen kreeg.
De slachtoffers van Raisi waren voornamelijk politieke gevangenen in de gevangenissen van Evin en Gohardasht in de buurt van Teheran, die Khomeini’s tegenstanders steunden.