De „Internationale Dag tegen het geweld dat vrouwen wordt aangedaan“ is een wereldwijde actiedag tot bestrijding van discriminatie en geweld, in ieder vorm, tegenover vrouwen en meisjes. Deze dag vindt ieder jaar op 25 november plaats. We grijpen deze dag aan om op te roepen tot solidariteit en steun aan de vrouwen in Iran.

Mensenrechtenactivistes en voorvechters van vrouwenrechten hebben bescherming nodig! Voor een vrij Iran, waar vrouwen en meisjes gelijke rechten hebben en kunnen leven naar eigen inzichten!

De mensen in Iran verweren zich door middel van grote demonstraties tegen het islamitische regime. Bij al die burgerprotesten voor vrijheid en sociale rechtvaardigheid staan vrouwen dapper op de eerste rijen, ofschoon ze het meest wrede geweld van de kant van de troepen van het regime kunnen verwachten.

In de Iraanse mensenrechtenbeweging spelen vrouwen een leidende rol. Ze koppelen hun inzet daarvoor aan hun strijd voor gelijke rechten en tegen de vrouwonvriendelijke wetten van het regime.

De dictatuur in Iran toont een extreme vrouwonvriendelijkheid door de gewelddadige onderdrukking van de vreedzame protesten. Activistes, die zich tegen de discriminatie en de sluierdwang verzetten, worden wreed vervolgd en bestraft.

De justitie van het regime ontpopt zich als een instrument voor onderdrukking en treedt met een ultieme hardheid op tegen vrouwen, die zich inzetten voor gelijke rechten. Vrouwen, die aan de door het gehele land aanwezige protestbeweging tegen de dictatuur meewerken, worden gearresteerd, gemarteld en tot lange gevangenisstraffen veroordeeld.

De wereldgemeenschap moet zich nadrukkelijker inzetten voor de vrouwen, die in Iran vervolgd worden, omdat zij voor gelijke rechtenzijn en tegen de onderdrukking protesteren. De internationale, publieke druk moet aanzienlijk toenemen om een einde te maken aan de vervolging van vrouwen, die strijden voor gelijke rechten en de vrijlating van gevangenen te bewerkstelligen. De protesten van Iraanse vrouwen voor vrijheid en gelijke rechten moeten wereldwijd worden gesteund.