De succesvolle campagne voor de vrijlating van Habib Afkari resulteerde in felicitaties aan meer dan 500 internationale organisaties die hebben meegewerkt aan de vrijlating van Habib

Iraanse regering heeft Navid Afkari geëxecuteerd en Vahid Afkari is nog steeds in isoleercel

5 maart 2022 – Habib Afkari is na verdragen van 550 dagen isoleercel op vrijdag 4 maart van Adelabad gevangenis in Shiraz vrijgelaten. Saied Afkari heeft het ook middels een Tweetbericht bevestigd. Hij schreef: “mijn broer Habib is vrijgelaten”.

In een andere tweet bracht hij de situatie van andere broer en schreef: “Vahid zit nog steeds in isoleercel”.

Habib Afkari werd in december 2018 in verband met de volksprotesten in augustus van dat jaar gearresteerd. Eerder in september van dat jaar werden ook zijn twee broers, Navid en Vahid, gearresteerd.
Het Revolutionaire rechtbank en strafzitting van Shiraz hebben Navid Afkari veroordeeld tot twee keer doodstraf, 6 jaar en 6 maanden celstraf en 74 zweepslagen.

Vahid Afkari werd ook veroordeeld tot 54 jaar en 6 maanden celstraf en 74 zweepslagen. Habib Afkari werd veroordeeld tot 27 jaar en 3 maanden celstraf en 74 zweepslagen.

De Islamitische Republiek Iran executeerde de worstelkampioen Navid Afkari in september 2020 op beschuldiging van “oorlog met God”.

Hij werd vóór de executie zwaar gemarteld en het regime van de moellahs begroef zijn lichaam ’s nachts om de volksprotesten tegen te houden.

De executie van Navid Afkari leidde tot een golf van protesten van mensenrechtenorganisaties. Ondanks felle protesten ging de Iraanse regering door met lastigvallen van zijn familie.

Iraanse veiligheidsagenten hebben de Afkari-broeders tijdens verhoren en om gedwongen bekentenissen te verkrijgen herhaaldelijk gemarteld en mishandeld.

Habib Afkari na zijn vrijlating uit de gevangenis, met zijn moeder en zus

Habib na zijn vrijlating ging naar het graf van Navid en bracht hulde aan zijn bewonderenswaardige geheugen en moed.