29 oktober 2023 – Het 16-jarige schoolmeisje Armita Gerawand overleed op 28 oktober in een ziekenhuis in Teheran. Ze was begin oktober in coma geraakt nadat ze fysiek was mishandeld door de zogenaamde “zedenpolitie” van het regime. Het schoolmeisje is het zoveelste slachtoffer van het vrouwenhatende regime in Iran, dat extreme wreedheid gebruikt tegen iedereen die zich niet onderwerpt aan zijn tirannie.

Mensen in Iran en over de hele wereld rouwen om de dood van Armita Gerawand. Op sociale media uiten velen hun ontzetting over de dood van het schoolmeisje en protesteren fel tegen de repressieve maatregelen van het regime in Teheran, waarvan de zogenaamde “zedenpolitie” steeds gewelddadiger optreedt tegen vrouwen en meisjes om de verplichte hoofddoek af te dwingen.

Iraanse vrouwen in ballings chap rouwen om de dood van Armita Geravand

Rouwen om de dood van Armita Geravand