Mohammad Kamrani (18) werd op 9 juli in Teheran gearresteerd (op het Vali-Asr plein) en naar de Kahrizak gevangenis gebracht. Kahrizak is berucht wegens de onmenselijke omstandigheden en de mishandeling van de gevangenen daar.

Toen Mohammad een paar dagen later naar de Evin gevangenis werd overgebracht, vertelde men de familie dat hun zoon spoedig vrijgelaten zou worden. Toen ze Mohammad gingen ophalen, werd hen medegedeeld dat hun zoon naar het ziekenhuis was gebracht. De geschrokken familie haastte zich naar het Loghman hospitaal en vonden hun zoon daar in kritieke toestand, nog steeds omringd door politie.

De familie stond erop dat hun zoon overgebracht zou worden naar een inrichting waar hij beter verzorgd zou worden en slaagde erin Mohammad over te plaatsen naar het Mehr hospitaal. Zijn conditie was echter dusdanig verslechterd dat Mohammad, die spoedig toelatingsexamen voor een medische opleiding zou doen, stierf op de jeugdige leeftijd van 18 jaar. Zijn lichaam werd in Teheran begraven.

De familie verklaarde: Mohammad stierf op 16 juli na een verblijf van 3 uur in het ziekenhuis. Zelfs terwijl Mohammad zwaar gemarteld was en er bijna geen leven meer in hem zat, werd hij in het Loghman ziekenhuis door de veiligheidsdienst nog aan zijn bed vastgeketend opdat hij niet zou ontsnappen!