Mehdi Dibaj werd geboren in een moslim familie, maar werd christen in de jaren 40. In december 1993 veroordeelde een islamitische rechtbank hem tot de doodstraf voor afvalligheid. De veroordeling was gebaseerd op beschuldiging van het feit dat hij 45 jaar eerder de islam de rug toekeerde en christen werd.

Dibaj werd na een wereldwijde champagne in januari 1994 vrijgelaten.

Vijf maanden na zijn vrijlating uit de gevangenis werd Dibaj ontvoerd en vermoord.

 

Mehdi Dibaj’s Laatste Testament is een bijzonder document. Na negen jaar in de gevangenis te hebben gezeten vanwege afvalligheid werd hij uiteindelijk terechtgesteld voor de islamitische rechtbank waar hij zich moedig verdedigde.

Door druk van mensenrechtengroepen werd Mehdi Dibaj in januari vrijgelaten. Zijn vrijheid was van korte duur. Op 24 juni keerde hij terug van de verjaardag van zijn dochter. Hij kwam echter nooit meer aan en op 5 juli vonden de autoriteiten zijn vermoorde lichaam.
In de heilige naam van God die ons leven en bestaan is.
Met alle bescheidenheid wil ik mijn dank betuigen aan de Rechter van de hele hemel en aarde voor deze kostbare gelegenheid, en met gebrokenheid wacht ik op de Heer mij te verlossen uit deze rechtszaak volgens Zijn beloften.  Ik smeek de geëerde aanwezige leden van de rechtbank om met geduld te luisteren naar mijn verdediging en met respect voor de Naam van de Heer.
Ik ben een christen, een zondaar die gelooft dat Jezus is gestorven voor mijn zonden aan het kruis en die door Zijn opstanding en overwinning op de dood, mij heeft gerechtvaardigd in de aanwezigheid van de Heilige God. De ware God spreekt over dit feit in Zijn Heilige Woord, het evangelie. Jezus betekent Redder, ‘omdat Hij Zijn volk van hun zonden zal redden.” Jezus betaalde de straf voor onze zonden door Zijn eigen bloed, en gaf ons een nieuw leven, zodat we kunnen leven tot eer van God door de hulp van de Heilige Geest en zijn als een dam tegen corruptie, een kanaal van zegen en genezing, en worden beschermd door de liefde van God.
 

In antwoord op deze vriendelijkheid, heeft Hij me gevraagd om mezelf te ontkennen en Zijn volledig overgeleverd volgeling te zijn, en niet bang voor mensen, zelfs als ze mijn lichaam doden.
Ik werd beschuldigd van “afvalligheid.”  De onzichtbare God, die weet dat ons hart zekerheid heeft gegeven aan ons christenen dat wij niet onder de afvalligen, die zullen vergaan, maar onder de gelovigen, zodat we ons leven kunnen redden.  n de islamitische wet is een afvalligen iemand die niet gelooft in God, de profeten of de opstanding van de doden.  Wij christenen geloven in alle drie!
Ze zeggen: ‘Je was een moslim en je bent een’ christen geworden. ” Nee, gedurende vele jaren had ik geen godsdienst.  Na het zoeken en het bestuderen aanvaardde ik Gods roeping, en ik geloofde in de Heer Jezus Christus met het oog op het ontvangen van het eeuwige leven.  Mensen kiezen hun religie, maar een christen is gekozen door Christus. Hij zegt: ‘U heeft mij gekozen, maar ik heb jou gekozen.” Vanaf wanneer?  Vóór de grondlegging der wereld.  Mensen zeggen: ‘Je was een moslim uit je geboorte.” God zegt: ‘Je was een christen uit het begin.” Hij stelt dat Hij ons duizenden jaren geleden koos, nog vóór de schepping van het heelal, zodat door het offer van Jezus Christus we van Hem kunnen zijn!  Een christen betekent een die toebehoort aan Jezus Christus.
De eeuwige God, die het einde ziet vanaf het begin en die ervoor heeft gekozen me tot Hem te laten behoren, wist in eeuwigheid wiens hart zou worden toevertrouwd aan Hem en die bereid zou zijn om hun geloof en eeuwigheid te verkopen voor een pot pap.
Ik zou liever de hele wereld tegen mij hebben, maar weet dat de Almachtige God met mij is, tot een afvallige worden geroepen, maar weet dat ik de goedkeuring van de glorie van de God heb.
De Almachtige God zal opstaan voor iedereen die Hij kiest en het terugdringen van anderen accepteren en een aantal anderen verwerpen; naar de hemel sturen en een aantal anderen naar de hel. Nu omdat God doet wat Hij wil, wie kan ons scheiden van de liefde van God? Of wie kan de relatie tussen de Schepper en het schepsel vernietigen.
Onze toevlucht is de genadige zetel van God, die verheven is vanaf het begin. Ik weet in wie ik geloof, en Hij is in staat om te waken over wat ik aan hem toevertrouwde tot aan het eind, tot ik het Koninkrijk van God bereik, de plaats waar de rechtvaardigen stralen als de zon, maar waar de boosdoeners hun straf ontvangen in brandende hel.
Ze vertellen me, ‘Ga terug!” Maar uit de armen van mijn God, naar wie kan ik terug?  Is het correct om te accepteren wat mensen zeggen in plaats van gehoorzaamheid aan het Woord van God? Het is nu 45 jaar dat ik wandel met de wonderen van God, en Zijn goedertierenheid op mij is als een schaduw en ik dank hem veel voor Zijn vaderlijke liefde en zorg.
De liefde van Jezus heeft heel mijn wezen ingevuld en ik voel de warmte van Zijn liefde in elk deel van mijn lichaam.  God, die mijn heerlijkheid en de eer en beschermer is, heeft zijn zegel van goedkeuring op mij gezet door Zijn milde zegeningen en wonderen. De goede en vriendelijke God berispt en bestraft al wie Hij liefheeft. Hij test ze in de voorbereiding voor de hemel. De God van Daniël, die zijn vrienden beschermt in de vurige oven, heeft me beschermd voor negen jaar in de gevangenis en alle slechte gebeurtenissen vernaderden voor ons tot het goede en het winnen, zozeer zelfs dat ik overvol gevuld ben met vreugde en dankbaarheid.
De God van Job heeft mijn geloof getest en inzet om mijn geduld en trouw te versterken. In die negen jaar heeft Hij mij bevrijd van al mijn verantwoordelijkheden zodat ik onder de bescherming van Zijn gezegende Naam mijn tijd zou doorbrengen in gebed en het bestuderen van Zijn Woord, met het zoeken naar hart en gebrokenheid, en groeien in de kennis van mijn Heer. Ik loof de Heer voor deze unieke kans. ‘Je gaf me ruimte in mijn bevalling, mijn moeilijke ontberingen, bracht genezing en uw vriendelijkheid deed mij herleven.”  Oh wat een grote zegeningen heeft God in petto voor degenen die Hem vrezen!
Zij zijn tegen mijn evangeliseren. Maar, ‘Als je een blinde in de buurt van een put vindt en zwijgt dan heb je gezondigd “[een Perzisch spreekwoord]. Het is onze religieuze plicht, zolang de deur van Gods genade open is, boosdoeners te overtuigen zich van hun zondige wegen af te zetten en toevlucht te zoeken in Hem, om gered te worden van de toorn van een rechtvaardige God en van de komende verschrikkelijke straf.
Jezus Christus zegt: ‘Ik ben de deur. Wie door Mij binnenkomt zal gered worden.”  ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door mij.” ‘Redding is gevonden in niemand anders, want er is geen andere naam onder de hemel aan de mensen gegeven waardoor wij moeten zalig worden.”  Onder de profeten van God, stond slechts Jezus Christus op uit de dood en Hij is ons levende bemiddelaar voor altijd.
Hij is onze Verlosser en Hij is de Zoon van God. Hem te kennen is het eeuwige leven te leren kennen. Ik, een nutteloze zondaar, heb geloofd in zijn geliefde persoon en al Zijn woorden en wonderen opgetekend in het Evangelie, en ik heb mijn leven toevertrouwd in Zijn handen. Het leven is voor mij een gelegenheid om Hem te dienen, en de dood is een betere gelegenheid met Christus te zijn. Daarom ben ik niet alleen tevreden voor de eer van Zijn heilige Naam in de gevangenis te zijn, maar ik ben bereid om mijn leven ter wille van Jezus, mijn Heer te geven en Zijn koninkrijk eerder binnen te gaan, de plaats waar de uitverkorenen van God eeuwige leven ingaan, maar de goddelozen tot de eeuwige verdoemenis.
Moge de schaduw van de goedheid van God en Zijn hand van zegen en genezing op u zijn en voor altijd blijven.  Amen.
 

Met alle respect,
Uw christelijke gevangene.
Mehdi Dibaj