In een bericht op 30 december waarschuwde de heer Ali Saremi, een 62-jarige politieke gevangene, over het plan van het Iraanse regime voor een ander bloedbad van politieke gevangenen met inbegrip van degenen die zijn vastgehouden tijdens antiregimeprotesten van de afgelopen maanden.

De heer Saremi heeft in totaal van 23 jaar van zijn leven in gevangenissen doorgebracht tijdens het bewind van de Sjah en mullahs in Iran. Hij is het laatst gearresteerd in de zomer van 2007 voor het toespreken op een herdenking gehouden ter gelegenheid van de 19e gedenkdag van het bloedbad van politieke gevangenen in Iran.

Op dinsdag 29 december informeerde het theocratische regime de heer Saremi dat hij ter dood veroordeeld was, zonder enige gerechtelijke procedure.
Het Iraanse Verzet roept de VN-secretaris-generaal, de Hoge VN-Commissaris voor de mensenrechten en de internationale mensenrechten organisaties op dringende maatregelen aan te nemen om de executie van de heer Saremi en andere politieke gevangenen te voorkomen.

Uitreksels uit het bericht van de heer Saremi op 30 december:

“Gelijktijdig met de opstand van de Iraanse mensen die op zoek zijn naar hun rechten om de vrijheid te krijgen en ons vaderland te redden van de tirannieke heerschappij, is het regime van plan om te voorkomen dat mensen uiting geven aan hun woede en protest, door intimidatie en het creëren van angst. Daartoe heeft het een aantal onschuldige mensen gearresteerd en zelfs geëxecuteerd.

Daarom is de doodstraf die ik gisteren kreeg misschien wel het signaal van de lancering van een plan voor een bloedbad. Mijn straf is afgegeven, terwijl ik geen misdaad had begaan, zelfs binnen de context van de wetten van het regime en het justitiële systeem, behalve met een simpele aanwezigheid ongeveer twee jaar geleden tijdens een herdenking in Khavaran begraafplaats voor het eren van de afgeslacht politieke gevangenen.

Het is duidelijk dat mijn straf geen enkele juridische rechtvaardiging heeft. Hun enige bedoeling is om Iraanse mensen en de jongeren te intimideren en maakt ze bang uiting geven aan hun rechtvaardige eisen.

Mijn bloed is zeker niet verschillend van die van Neda en andere jongeren die iedere dag op straat is verspild. Het zal alleen de gerechtigheid van ons pad bevestigen en toevoegen aan onze moed en eer.

De aanklager van Teheran, Ali Larijani, voorzitter van de Majlis, en een aantal andere criminele ambtenaren van het regime hebben brutaal dergelijke plannen op tv aangekondigd om mensen te intimideren. Er is geen twijfel dat dergelijke straffen en intimidaties niet van invloed zijn op onze bereidheid om een vrij Iran te creëren.

Als een vader en iemand die 23 jaar van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht bij de huidige en de vorige regimes gewoon om vrijheid naar dit land te brengen, waarschuw ik Larijani en andere criminelen [die heersen in Iran] … ” -Human Rights Activists in Iran