De familie en de advocaat van Farzad Kamangar vertelden dat zij via de media in kennis werden gesteld van zijn executie.

“Deze mensen (van de overheid) zitten vol leugens en ik hoop dat het nieuws over de executie van mijn broer ook een leugen is “, zei zijn broer en voegde eraan toe dat het hem verdriet deed dat hij het nieuws over de executie van zijn geliefde broer via persbureaus moest horen.

Mehrdad Kamangar vertelde dat hij geen nieuws over zijn broer had en zei dat hij sinds gisteren niets meer van Farzad gehoord had.

“We werden vandaag via het nieuws van Fars (staatspersbureau) en andere websites geïnformeerd over de executie van Farzad, maar ik hoop dat die berichten onjuist zijn”, voegde hij eraan toe.

“Vanaf vanochtend, toen we het nieuws vernamen, hebben we overal geïnformeerd, maar niemand geeft antwoord.”

De broer van Farzad verwees naar zijn gesprekken met degenen binnen de geheime dienst die verantwoordelijk zijn voor zijn broer, die zeiden dat de Provinciale Inlichtingendienst zijn zaak had overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

“Als er in ons land wetten waren, als er rechtvaardigheid was, zou Farzad niet geëxecuteerd zijn of op zijn minst zou iemand ons verteld moeten hebben waar hij was. Al bijna een uur belt iedereen ons vanuit Teheran, maar we weten niet waar onze Farzad is. Leeft hij nog, is hij opgehangen, ik weet het niet. Ik weet niet wat er gaande is in dit land of met de wetgeving.”

Volgens de laatste berichten hebben ambtenaren van de Evin Gevangenis twee dagen geleden alle telefoons in de gevangenis uitgeschakeld en zijn de politieke gevangenen Farzad Kamangar, Ali Heidarian, Farhard Vakili, Shirin Alamhouli en Mehdi Islamian geëxecuteerd.

De vonnissen werden uitgevoerd, terwijl de rechtszaken van drie van deze politieke gevangenen nog werden herzien en geen van hun advocaten of families iets wisten van hun executie. (Website Jaras – 9 mei 2010)