Veroordeling massamoord van 1988 en de schending van de mensenrechten in Iran
Conferentie in gemeentehuis Sant’Antonino de Susa Italië.
De wereld moet voor vrijheid aan de kant van Iraanse mensen staan

In gemeentehuis van Sant’Antonino de Susa Italië werd een conferentie over de schending van de mensenrechten in Iran en aanklacht over de massamoorden van 1988 en de noodzaak van opleggen van sancties tegen het regime gehouden door de Vereniging van Vrije en Democratische Iran, unie van gemeentehuizen van district Sosa in Italië en Nationale Vereniging van Partizanen van het district.

Burgemeester Susanna Preacco
Aan het begin van de conferentie zei mevrouw burgemeester Susanna Preacco
Ik ben blij dat onze gemeente de stem van Iraanse mensen kan weerkaatsen. Al jaren worden vrijheid van Iraniërs en de mensenrechten hardhandig en voortdurend geschonden. Beschaafde Iraniërs zijn waardig om in een vrij en democratisch Iran te leven en dit is onze morele plicht om voor hen en hun strijd voor vrijheid t op te komen. Burgemeester Susanna Preacco heeft voor Iran vrijheid gewenst en gezegd dat de strijd voor de rechten van de mens en afstand nemen van het Iraanse regime, moeten op de agenda van iedereen staan.

Elisabetta Serra president van de Nationale Vereniging van Partizanen in district Susa:
Mevrouw Elisabetta Serra zei tijdens de conferentie dat Italiaanse anti fascisme partizanen solider zijn met de mensenrechtenbeweging van Iran. De mensenrechtenbeweging van Iran heeft voor het realiseren van vrijheid en mensenrechten hoge prijzen betaald. Het volstaat om te kijken naar de massamoorden van politieke gevangenen in 1988. Helaas gaat de gevangenneming, marteling en executie van jonge mensen tot op de dag van vandaag door.
Vrijheid voor Iran betekent vrijheid voor de hele wereld, en verzoening met dictators is nooit een goede oplossing geweest, dus er moet naar de eisen van het Iraanse volk worden geluisterd.

Pacifico Banchieri,, hoofd van de gemeentelijke bonden in de regio Susa in Italië:

Meneer Pacifico Banchieri zei: Iran is een groot land met duizenden jaren beschaving en cultuur die lijdt onder de heerschappij van een religieuze dictator. Vrijheid, democratie en mensenrechten zijn de rechten van alle volkeren, maar het Iraanse regime onderdrukt ze om te regeren. Daar is de tijd voor gekomen dat de internationale gemeenschap en regeringen achter het Iraanse volk staan.

Tullio Monti, hoofd van de associatie voor een Vrij en Democratisch Iran:
Tullio Monti zei in een toespraak: Het regime van de religieuze dictatuur van Iran heeft 120.000 politieke tegenstanders geëxecuteerd, dus uitgebreide sancties tegen dit regime zijn noodzakelijk en dragen bij aan de wereldvrede.

Loredana Biffo, een socioloog, schrijver en journalist
Mevrouw Loredana Biffo zei: :De massamoord van politieke gevangenen in de zomer van 1988, waarbij meer dan 30.000 mensen werden geëxecuteerd, vormt een belangrijk onderdeel van onze hedendaagse geschiedenis. Een bittere antimenselijke tragedie waarvan de daders voor de rechter moeten worden gesleept.

Professor Walter Coralluzzo, hoogleraar Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Turijn
Professor Walter Corraluzo verwees naar de massamoord van politieke gevangenen en de schending van de mensenrechten en naar de misdadigers die momenteel aan de macht zijn en zei: De verzoeningspolitiek van het westen en de nucleaire deal hebben het regime in haar destructieve doelen geholpen, doelen die zich in onderdrukking en doden van jonge mensen, die wegens anti-regeringsopstanden zijn gearresteerd, gemarteld en geëxecuteerd, zoals Navid Afkari en het ondersteunen van terrorisme in Syrië, Libanon, Irak en Jemen tonen. De terugkeer van alle sancties is noodzakelijk om deze aanhoudende rampen te voorkomen. Als politiek analist in internationale aangelegenheden denk ik dat er in Iran een revolutie gaande is.