19 november 2022 – De 10-jarige Kian Pirfalak werd op 16 november 2022 doodgeschoten door regeringstroepen in de stad Izeh in het zuidwesten van Iran. Sinds half september 2022 hebben meer dan 60 kinderen het leven verloren door het geweld van het regime in Iran. De slachtoffers zijn jongens en meisjes tussen 6 en 17 jaar oud. Ze werden gedood toen ze met scherp werden beschoten of stierven nadat ze dodelijk waren geslagen.

Het regime in Teheran zet overal in het land repressieve troepen in om de aanhoudende burgerprotesten met het grofste geweld neer te slaan. Milities op motorfietsen jagen op weerloze demonstranten en slaan hen meedogenloos in elkaar. Bewakers schieten zonder onderscheid en van dichtbij met scherp op mannen, vrouwen en kinderen die vreedzaam demonstreren of zich zelfs in de buurt van protestbijeenkomsten bevinden.

De 10-jarige Kian Pirfalak (foto) werd op 16 november 2022 doodgeschoten door regeringstroepen in de stad Izeh in het zuidwesten van Iran. Hij was met zijn vader in een auto op weg naar huis toen bewakers op een vreedzame demonstratie en nabijgelegen mensen en voertuigen schoten. Kian werd dodelijk in de longen geschoten. Zijn vader raakte ook ernstig gewond.
De dood van de jongen heeft in Iran en daarbuiten veel verdriet veroorzaakt en een storm van woede op de sociale media tegen het wrede regime. Duizenden mensen kwamen naar Kian’s begrafenis op 18 november (foto rechts), die veranderde in een grote protestbijeenkomst tegen de dictatuur.

Het symbolische protest van de studenten van de Universiteit voor Wetenschap en Cultuur
Studenten van de Universiteit voor Wetenschap en Cultuur protesteerden symbolisch ter nagedachtenis aan Kian Pirflek.

Ze protesteerden tegen de moord op dit kind door regenboogpapieren boten naast rode vlekken te maken.


De gewapende aanval van het regime op de bewoners van Izeh heeft op 16 november ten minste 13 levens geëist. Onder hen is de 14-jarige Sepehr Maghsoudi. Hij werd dodelijk in het hoofd geschoten.Sinds half september 2022 zijn meer dan 60 kinderen omgekomen door het geweld van het regime in Iran. De slachtoffers zijn jongens en meisjes tussen 6 en 17 jaar oud. Ze werden gedood toen ze met scherp werden beschoten of stierven nadat ze dodelijk waren geslagen. Talloze kinderen zijn gewond geraakt of gearresteerd. In gevangenissen zijn ze weerloos en slachtoffer van geweld, marteling en seksueel misbruik.In gebieden waar etnische of religieuze minderheden wonen, is de repressie bijzonder wreed. Wanneer mensen daar bijeenkomen om vreedzaam op straat te protesteren, richten de troepen van het regime regelrechte bloedbaden aan door vanaf de daken met machinegeweren meedogenloos op de menigte te schieten.

Op 30 september 2022 werd een dergelijk bloedbad aangericht in de stad Zahedan in het zuidoosten van Iran. Meer dan 80 mensen werden gedood in een kogelregen. Onder de doden waren minstens 10 kinderen. Onder de slachtoffers was de 14-jarige Sedis Keshani (foto). Hij werd gedood door gerichte schoten in het hoofd.

De 16-jarige Sarina Saedi werd op 26 oktober 2022 tijdens een protestbijeenkomst in de stad Sanandaj in het noordwesten van Iran door milities van het regime meerdere malen met knuppels op het hoofd en in het gezicht geslagen. De zware verwondingen leidden korte tijd later tot haar dood.

De 16-jarige Komar Daruftade raakte op 29 oktober 2022 tijdens een demonstratie in de stad Piranshahr in het noordwesten van Iran ernstig gewond toen troepen van het regime van dichtbij op hem schoten. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis aan zijn zware verwondingen.

Attachments