Kouthar Khoshnoudi-kia – kampioen boogschieten van het land De boogschietkampioen van het land nam in 2021 met het Aziatische kampioensteam deel aan de Bangladesh-competitie en won de zilveren medaille in de competitie. De media gaven haar de bijnaam “nieuwerwetse boogschutter”. De repressieve agenten schoten haar neer tijdens de opstand en ze verloor haar linkeroog. “Ik hoop in deze wereld te leven en te zien dat de onderdrukking niet lang zal duren”, zei ze.

Niloufer Aghaei – verloskundig specialist Een 32-jarige verloskundige verloor een van haar ogen door geplette kogels.

Ghazal Ranjkesh – Een jong meisje uit Bandar Abbas, Zuid-Iran, verloor de helft van haar gezichtsvermogen.

Elahe Tavakkolian – Een jong meisje uit Khorasan Het nieuwste slachtoffer van het verhaal zijn de stralende ogen die op straat kwamen in de hoop betere dagen te zien.

Bita Kiani – Een 6-jarig kind, Terwijl ze op het balkon van haar huis stond, werd een 6-jarig kind uit Falavarjan, in de provincie Isfahan, neergeschoten en blind aan één oog.

Rahela Amiri, psycholoog: … iemand me vroeg of het het waard was?”
Ik zei ja, krachtig

Hossein Hossein-pour, een jonge demonstrant die in Mahabad het gezichtsvermogen van één oog verloor door schoten van veiligheidsagenten, schreef: Ik zal vechten en mijn rechten terugnemen. Je nam mijn ogen, en ik zal zelfs mijn leven geven voor de vrijheid van mijn vaderland, schrik ons niet af met de dood!

Kiarash Pour-Rasoul – De 27-jarige Kiaresh, een inwoner van Gilan, werd op 29 oktober 2022 gericht neergeschoten door een kogel van Khamenei’s agenten in Lasht-e Nesha, in de provincie Gilan, en verloor een van zijn ogen. Hij schreef: Veel mensen kwamen om het leven, en ik verloor maar één oog.

Een voorbeeld van kogels gebruikt door veiligheidstroepen in Iran

Attachments