Op 28 februari 2021 overleed onze grote vriend van de mensenrechten in Iran, Dr. Wim De Boer.

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van het overlijden van onze nobele vriend, de heer Wim de Boer, heeft een delegatie van onze stichting zijn naam en gedachtenis bij zijn graf in Ysselsteyn herdacht.

Tijdens de ceremonie werden door de families van de slachtoffers van de massamoord van 1988, evenals door de Vereniging van Iraanse Artsen en Specialisten in ballingschap in Europa, de Verenigde Staten en Canada boeketten op zijn graf gelegd.

De verklaring van de staf van de SMV Stichting voor Mensenrechten Vrienden werd door een vrijwilliger voorgelezen. En aan het einde van ceremonie hebben aanwezigen met het aansteken van kaarsen en met eerbied deze nobele mens en overleden vriend gegroet.

Eén jaar gemis van onze waardige vriend, Dr. Wim, is nog niet te bevatten en we geloven niet dat hij niet meer bestaat, want zijn wekelijkse aanwezigheid in ons kantoor, bij de wekelijkse briefing en bij het dagelijkse programma is voelbaar ondanks het feit dat hij fysiek niet meer bestaat.
Zijn liefdevolle stem, zijn glimlach en de puurheid van zijn wezen, en zijn menselijkheid zijn een erfenis die altijd in onze harten en geesten blijft.
Zijn foto in ons kantoor herinnert ons aan alle waarden die hij ons heeft doorgegeven.

Zijn opgewekte en invloedrijke houding, opoffering voor anderen, zijn kostbare inzet om alle problemen op te lossen en de leiding te nemen, de beste opties te kiezen en grote risico’s te nemen en de beste ideeën te accepteren. Zulke eigenschappen motiveren ons altijd.

We willen hem de gebeurtenissen van het afgelopen jaar in een korte zin rapporteren:

 

Beste Wim,
Successen maken ons niet gelukkig, noch trots, omdat wij vastbesloten zijn de vrijheid van Iran te bereiken, die de eerste stap is in het geven van hoop en het scheppen van vertrouwen en welvaart voor het gevangen volk.
Ongetwijfeld zult u, zoals u wenste, met ons de glimlach, de vrijheid en de welvaart van ons land delen.
U bent een motivatie voor alle mensen die de meest diepgaande impact willen maken, niet slechts één keer, maar voor altijd in de geschiedenis en in het geweten van een generatie.

SMV Stichting voor Mensenrechten Vrienden