In het zesde jaar na het overlijden van de grote voorstander van mensenrechten in Iran en een van de vooraanstaande leden van de Raad van Toezicht van de SMV eren we zijn nagedachtenis.
Zijn gedachtenis is bij ons verser en meer dan ooit aanwezig in onze activiteiten en stroomt met ons mee.

Zijn verbazingwekkende vrijgevigheid en eindeloze mededogen liggen nu in de handen en harten van anderen die in zijn voetsporen treden.

Hoewel hij zelf niet meer bij ons is zijn zijn waarden en zijn menselijkheid verweven in zijn effectieve steun – en zijn buitengewone samenwerking en verantwoordelijkheidsgevoel.
We groeten hem en zijn karakter is altijd gedenkwaardig en dierbaar voor ons en voor degenen die streven naar de vrijheid van Iran. Een geliefde persoon die met zijn hart zag en de feiten met zijn geweten testte en altijd een oplossing vond voor elk probleem en lijden.

Dit jaar is, als gevolg van de coronamaatregelen, zijn graf namens de organisatie door slechts één persoon met rozenwater uit het district Ghamsar in de regio Kashan in Iran besprenkeld en werd er een krans op zijn graf gelegd.
Zeker, de naam en hoge persoonlijkheid van onze lieve Erik zal, ook voorbij zijn tijd en plaats, altijd allen die, net als hij, besluiten om met hun ongeëvenaarde hart, geweten en moed op te komen voor de onderdrukten en de behoeftigen inspireren. Daarom leeft hij altijd voort in deze beweging die streeft naar verandering en vrijheid.

Groeten aan hem.

Leden van de Raad van Toezicht

Erik Vis biografie