De blogger Hossein Ronaqi Maleki werd op 13 december 2009 gearresteerd en zit in cellenblok 2A van de Evin gevangenis, dat onder toezicht staat van de Revolutionaire Garde.

Na 5 maanden opsluiting wordt hij weer onder zware druk gezet om te erkennen dat de resultaten van de presidentsverkiezingen van vorig jaar correct waren.

Volgens berichten is hij meerdere keren zwaar mishandeld door zijn ondervragers. Zij eisten dat hij zou meewerken wegens zijn computer- en internetvaardigheden. Ronaqi weigerde echter. Zijn ondervragers dreigden dat hij jaren in de gevangenis zou zitten als hij niet op hun eisen in zou gaan.

Ronaqi stond tot vorige maand onder zware lichamelijke en psychische druk om toe te geven aan zijn ondervragers. De afgelopen daggen is de druk weer toegenomen. Tot dusver heeft Ronaqi alle beschuldigen tegen hem ontkend. (Committee of Human Rights Reporters – 15 mei 2010)