De journaliste Mahsa Amer Abadi, die op dit moment vastzit in het vrouwencelblok in de Evin-gevangenis, is veroordeeld tot een extra jaar gevangenis en vier jaar voorwaardelijk. Volgens rapporten is dit vonnis, dat in 2011 werd uitgesproken in afdeling 26 van het Revolutionaire Hof onder leiding van rechter Pir Abbasi, nu definitief bevestigd en bekend gemaakt aan de instanties van de Evin-gevangenis die vonnissen uitvoeren.

Amer Abadi werd in juni 2009 en maart 2011 gearresteerd en zit momenteel een gevangenisstraf van twee jaar uit en heeft vier jaar voorwaardelijk opgelegd gekregen.
Haar man Massoud Bastani, die in 2009 na zijn vrouw werd gearresteerd, is veroordeeld tot zes jaar gevangenis en zit nu in celblok 4, zaal 12 van de Rajayi Shahr- [Gohardasht] gevangenis in Karaj.

(Human Rights Activists in Iran – 15 augustus 2012)