26 april 2016-Het fundamentalistische regime van Iran heeft vier journalisten samen in totaal 27 jaar gevangenisstraf opgelegd, meldde hun advocaat dinsdag.

Afarin Chitsaz werd veroordeeld tot 10 jaar achter tralies voor samenzwering in complot tegen de nationale veiligheid en het onderhouden van relaties met buitenlandse mogendheden, verklaarde haar advocaat Mahmoud Alizadeh-Tabatabaee tegen het staatspersbureau Tasnim.

Ehsan Mazandarani kreeg zeven jaar opgelegd wegens propaganda tegen het regime en samenzwering in complot om de nationale veiligheid te verstoren, zei Alizadeh-Tabatabaee.

Davood Assadi en Ehsan (Saman) Safarzaie werden ieder tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het samenzweren in complot om de nationale veiligheid te verstoren.

De vier gedetineerde journalisten schreven voorheen voor staatsmedia in Iran. Ze werden op 2 november 2015 gearresteerd na een inval in hun woningen door de inlichtingendienst van de Revolutionaire Garde, op beschuldiging van spionage voor het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.